top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTanya Commandeur

Is het toeval?

Katendrecht, de plaats van handeling in 'Rosa's oorlog', was al in de jaren veertig een exotische mix van Chinezen, Grieken, Surinamers, joden en autochtone Rotterdammers. Is het toeval dat ik zelf ben opgegroeid in multiculturele sferen: eerst boven de toko van mijn opa en daarna achter in die van mijn ouders? Ook daar liepen mensen van allerlei nationaliteiten rond, aangetrokken door de exotische waren die je toen bijna nergens anders in Haarlem kon krijgen. De geur van boemboe, de ijle klanken van Javaanse fluitjes en de smaak van kue mangkok zijn zo verbonden met mijn kindertijd, dat ik nog steeds geen Pasar Malam voorbij kan lopen zonder even rond te snuffelen en spekkoek of emping te halen...


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page