top of page

12 juni 2023
Hoe klinkt een reus?

Net terug van de opnames voor een podcast over De reus van Amsterdam, bij Thinium Audioproducties. Ik had er een prettig gesprek met acteur Louis van Beek, die het boek prachtig heeft ingesproken (wat me niet verbaasde, want dat had hij ook al gedaan bij Uit liefde, meneer Tuschinski) Het ging over spoilers, dikke Duitse accenten, personages met een eigen willetje en tja... hoe klinkt een reus eigenlijk? Nieuwsgierig? Luister het gesprek terug op je favoriete podcastplatform. Het luisterboek is te vinden op Storytell.  

19 mei 2023
De boekpresentatie  

Het werd in Linnaeus boekhandel een boekpresentatie zoals ik mezelf had gewenst: ongedwongen en niet te groots opgezet, zodat ik de tijd had om na mijn speech met (bijna) iedereen even te praten. En wat was het bijzonder om eindelijk Ab, het ‘neefje’ van Albert Kramer te ontmoeten en hem het symbolische eerste exemplaar te overhandigen! Ook was er een afgezant aanwezig van de Klub Lange Mensen, ooit opgericht door Kramer. Aan hem overhandigde ik het tweede exemplaar. Verder was het vooral erg gezellig, en werd het glas meerdere keren geheven op de reus van Amsterdam, die alle aandacht weer goedmoedig onderging.

17 mei 2023
MAXimaal effect

Even een verslagje van de uitzending van Tijd voor Max, tenslotte schuif ik niet elke dag aan bij een talkshow. Toen het eenmaal bijna zover was, viel het me mee hoe zenuwachtig ik was. Misschien kwam dat doordat ik jaren geleden al eens bij Max was geweest, misschien ook door het gastvrije team en de ontspannen sfeer achter de schermen. Hoe dan ook, toen ik eenmaal mooi in de make-up zat en ik samen met een redacteur het scherm met Albert had uitgerold, werd ik naar mijn plek aan tafel geleid. Alles leek prima voor elkaar, tot vlak voor de uitzending Albert plots recht achterover in het decor viel! 😱 Hij werd vliegensvlug weer overeind gezet, maar toen pas realiseerde ik me dat ik was vergeten de pootjes onder het scherm uit te klappen, silly me. Verder ging alles geloof ik wel goed; tijdens het gesprek zat ik zo in de flow dat ik even vergat dat ik in een studio zat. Met de reus bleek na de uitzending gelukkig ook weinig aan de hand. Hij liet weer geduldig toe dat we allemaal selfies met hem wilden maken. Gekkigheid van die 21e eeuwers, hoorde ik ‘m bijna denken 😉

Terugkijken kan hier 

13 mei 2023
De reus ten voeten uit

Op een ochtend, een paar dagen voor het mediacircus rond De reus van Amsterdam losbarstte, kwam ik op een idee: hoe gaaf zou het niet zijn als ik langs de studio's zou kunnen gaan met een foto van Albert Kramer op ware grootte (2m42)? Bij mijn uitgever zagen ze het gelukkig ook meteen helemaal zitten: in no time werd er - ik geloof ergens in een Duitse fabriek - een gigantische roll-up gemaakt. Het café van Spijkers met koppen was de eerste plek waar ik Albert (met hulp van manlief) naartoe sleepte. Het was grappig om te zien hoe mensen op hem reageerden: meteen gingen een paar voor  hem staan om zich te meten met de langste Nederlander ooit. De uitzending was een rollercoaster waarvan ik van begin tot eind heb genoten. Je kunt hem hier terugkijken en -luisteren. 

4 mei 2023
Een Libelle Bookazine voor Rosa's oorlog!

Hoera: Rosa's oorlog is vandaag, in opvolging van Uit liefde, meneer Tuschinski verschenen als Libelle Bookazine! Dat betekent een nieuwe kans voor dit boek, dat verscheen in coronatijd en zo, net als veel andere boeken, bekneld raakte tussen de sluitende deuren van de boekhandels... Go, Rosa!

4 mei 2022
Tuschinski bij
Theater na de Dam

Dat Tuschinski, de toneelbewerking van Uit liefde, meneer Tuschinski, keer op keer volle zalen trok en een prachtige recensie kreeg in De Theaterkrant, was natuurlijk al een enorme opsteker. Dat het daarna ook nog eens in reprise ging op 4 mei in het kader van Theater na de Dam, vond ik ronduit een eer. Kijk hier naar de prachtige trailer die theatergroep Toetssteen maakte ter promotie van het stuk.

bottom of page